Velkommen
Er du i job, på barsel, på orlov eller måske ledig, så er det her du skal lande, når du er maler. Vi tager som fagforbund hånd om dine problemer og spørgsmål - vi er til for dig og din hverdag.
Bliv medlemMenu
Billedserier
Hent Adobe Flash player
Bestyrelsen 2016-2017
Bestyrelsen for Malernes Fagforening Midtjylland har behandlet overenskomsterne for bygningsmalere, skilteteknikere og vognmalere Bestyrelsen anbefaler et Nej til OK17 for bygningsmalerne og skilteteknikere Bestyrelsen anbefaler et JA til OK17 for vognmalere Selvfølgelig er det op til dig at bestemme hvor du vil sætte dit kryds. Det vigtigste er, at du deltager i demokratiet og stemmer.
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Danmarksmesterskab 2011


DM i Odense

Danmarksmesterskabet 2011.

Danmarksmesterskabet inden for bygningsmalere, samt andre håndværksfag afholdes i Odense, dagene 27-29 Januar 2011.

Her fra regionen har vi 2 deltagere. Jesper Guld Nielsen, lærling ved Dover malerfirma i Hurup Thy, samt Nanna Gravesen lærling ved Karen Skødt Poulsen i Ulfborg.

Organisator Kirsten Padfield har besøgt de 2 lærlinge på Holstebro tekniske skole, hvor de er gået i træningslejr, op til mesterskabet.

Nanna som er medlem her i Midtjyllands afdeling, er en ung frisk pige på 19 år, og er lidt over 2 år henne i læretiden. Hun er glad for faget, og har ambitioner om et vidergående forløb inden for branchen, præcis hvad, ved Nanna ikke endnu.

Nanna startede med at træne til det lokale mesterskab for ca. 1 år siden. Der blev trænet hver anden fredag efter arbejdstid, hvor skolen holdt dørene åbne for de elever som ønskede ekstra træning op til mesterskabet.

Nanna vandt det lokale mesterskab, sammen med Jesper, og derefter var det så regionsmesterskabet, som blev afholdt i Randers, og der var deltager fra de tekniske skoler fra hele regionen.

Her gik det også godt for de 2 lærlinge, trods lidt problemer med lakering, men det blev reddet i sidste øjeblik, siger Nanna. Og de vandt igen.

Det var helt overvældende, syntes de begge, men en kæmpe oplevelse. Både med arbejdsopgaverne, men også det sociale i det, sammen med lærlinge man aldrig havde mødt før.

Man følte ikke at, de andre var fremmede, siger Nanna. For man hjalp hinanden, og der var på ingen måde en dårlig stemning selvom man kæmpede om det samme, nemlig at vinde.

Om aftenen hyggede deltagerne sig med fællesspisning og hyggesnak.

Det sværeste ved forløbet, ifølge Nanna, er det at man arbejder under tidspres, samt at der er tilskuere på, det kan godt virke forstyrrende, når folk står og taler om ens arbejde, så lytter man jo med et halvt øre, ha,ha. Nanna har fundet løsningen til dette, hun har I-poden ladet op og klar til at indtage Danmarksmesterskabet.

Hvis hun skulle gå hen og vinde Danmarksskabet, har hun ikke tænkt så meget over. Hele forløbet det sidste års tid, har været en kæmpe oplevelse i sig selv, og et mesterskab ad gangen, må være måden at gribe det an på. Hvis jeg skulle vinde i Odense, så ville det jo bare være fedt, og endnu en kæmpe oplevelse, så tager jeg selvfølgelig denne udfordring , verdensmesterskabet i London 2011 med også.

Vi her i afdeling Midtjylland, følger Danmarksmesterskabet på tæt hold.

Vi ønsker Nanna og alle øvrige deltagere, samt tilskuere et godt Danmarksmesterskab.
Forespørgsel
Her kan du tage kontakt til os
Malernes Fagforening Midtjylland  |   Borgergade 23A  |   8700  Horsens  |   +45 70101910  |   midtjylland@maler.dk