Velkommen
Er du i job, på barsel, på orlov eller måske ledig, så er det her du skal lande, når du er maler. Vi tager som fagforbund hånd om dine problemer og spørgsmål - vi er til for dig og din hverdag.
Bliv medlemBilledserier
Hent Adobe Flash player
Bestyrelsen 2016-2017
Bestyrelsen for Malernes Fagforening Midtjylland har behandlet overenskomsterne for bygningsmalere, skilteteknikere og vognmalere Bestyrelsen anbefaler et Nej til OK17 for bygningsmalerne og skilteteknikere Bestyrelsen anbefaler et JA til OK17 for vognmalere Selvfølgelig er det op til dig at bestemme hvor du vil sætte dit kryds. Det vigtigste er, at du deltager i demokratiet og stemmer.
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Hvad kan du bruge sundhedordningen til.


Rådgivning og hjælp

Sundhedsrådgivningen kan hjælpe dig indenfor følgende områder:

Hjælp og støtte ved sygdom
Hvis du bliver syg, er det vigtigt, at der er tryghed og ro til at koncentrere dig om at blive rask igen. Men det er ikke altid nemt, for der er mange ting, du skal tage stilling til: frit sygehusvalg, behandlingsgaranti, ventetider, transportregler og så videre. Hvad er der af muligheder, og hvad har du ret til?
Her kan vi hjælpe og støtte.

Råd og vejledning om sundhed og sygdom
Sundhedsrådgivningen gør det nemt at få svar på spørgsmål om sundhed, forebyggelse, sygdomme og andre relevante emner. Du kan frit ringe til os hele dagen og få svar.

Vi har et netværk af specialister inden for de forskellige områder, som sørger for, at vi kan svare på spørgsmålene. Her er en liste over de områder, hvor vi giver råd og vejledning:

Sygdomme: Udgangspunktet er de otte folkesygdomme (for eksempel kræft, muskel-/skeletlidelser og hjerte-kar-sygdomme). Du kan få viden og hjælp til at forebygge sygdommene. Hvad er de typiske symptomer, og hvordan foregår behandlingen? Hvad betyder et specielt fagudtryk? Er sygdommen arvelig? Og så videre…

Motion og øvelser: Måske overvejer du at begynde at motionere. Eller måske er du allerede i gang, men har brug for inspiration. Måske gør det ondt i nakken eller ryggen eller du vil gerne forebygge at du ikke får det. I Sundhedsrådgivningen vil du kunne få en række råd og vejledning omkring motion og bevægelse, hvordan du kommer i gang og hvordan du fortsætter den gode vane.

Kostvejledning: Kosten er vigtig for vores sundhed, og vi hjælper med gode råd og vejledning om kost. For eksempel hvis du vil tabe dig eller lider af sygdomme, hvor kosten spiller en vigtig rolle. (og mange andre!)

Rygeafvænning: Du kan få råd og vejledning, hvis du overvejer at holde op med at ryge: Hvordan kommer du i gang? Hvad findes der af hjælpemidler? Hvad er et rygestop-kursus, og hvem afholder dem? Kan du få et gratis kursus?

Stress: Hvorfor får man stress, og hvad er symptomerne? Kan man forebygge stress, og hvilke muligheder er der for hjælp og behandling? Spørgsmålene er mange, og vi kan hjælpe med svarene.

Børn og trivsel: Vi svarer på de spørgsmål, der dukker op om sygdom og sundhed, hvis du er en børnefamilie. For eksempel spørgsmål til graviditeten, børnesygdomme, vaccinationer og meget andet.

Rejsevaccination og –medicin: Skal du vaccineres før rejsen, og hvilken medicin skal du tage med? Det kommer an på, hvor rejsen går hen! Vi giver gode råd om sundhed og sygdom, før turen.


Sundhedsprofil
Det er en del af sundhedsrådgivningen, at du kan få lavet en sundhedsprofil, hvor vi stiller en række spørgsmål om sundhed og sygdom.
Forespørgsel
Her kan du tage kontakt til os
Malernes Fagforening Midtjylland  |   Borgergade 23A  |   8700  Horsens  |   +45 70101910  |   midtjylland@maler.dk