Velkommen
Er du i job, på barsel, på orlov eller måske ledig, så er det her du skal lande, når du er maler. Vi tager som fagforbund hånd om dine problemer og spørgsmål - vi er til for dig og din hverdag.
Bliv medlemBilledserier
Hent Adobe Flash player
Bestyrelsen 2016-2017
Bestyrelsen for Malernes Fagforening Midtjylland har behandlet overenskomsterne for bygningsmalere, skilteteknikere og vognmalere Bestyrelsen anbefaler et Nej til OK17 for bygningsmalerne og skilteteknikere Bestyrelsen anbefaler et JA til OK17 for vognmalere Selvfølgelig er det op til dig at bestemme hvor du vil sætte dit kryds. Det vigtigste er, at du deltager i demokratiet og stemmer.
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

En bil er vel en bil...


Hvorfor er vi her

Arbejdsmarkedet er samfundets maskinrum, det er her værdierne i vores velfærdssamfund skabes.
Og arbejdsmarkedet fungerer godt, fordi der er aftalt en masse færdselsregler mellem lønarbejderne og arbejdsgiverne. Vi kan med god grund være stolte over den måde som vi har indrettet os på. Der kan kun laves holdbare aftaler, hvis der er stærke organisationer, som virkelig repræsenterer lønarbejderne og arbejdsgiverne. Organisationer som både er i stand til løbende at forny og modernisere aftalerne, og som i det daglige er i stand til at samarbejde og sikre overholdelse af aftalerne. Disse aftaler, der forpligter begge parter, har givet os et fleksibelt og smidigt system. Store og små uenigheder løses hver eneste dag, så vi kan koncentrere os om det væsentlige. Nemlig at lave gode arbejdspladser hvor vi trives, og hvor både arbejdsgivere og lønarbejdere kan tjene penge.
Intet her i livet kommer af sig selv – heller ikke gode overenskomster og et trygt arbejdsliv. Det kræver hårdt arbejde af en professionel fagbevægelse. De seneste år har fagforeningerne fået en ny stor arbejdsopgave. Det drejer sig om kampen mod social dumping. Østeuropæiske pengemænd og skruppelløse danske mellemhandlere søger den hurtige profit, ved at sende underbetalte arbejdere til Danmark. Her er det igen fagforeningerne, der er det vigtigste bolværk i forsvaret for vores velfærdssamfund. Udenlandske arbejdere er velkomne i Danmark, men konkurrencen om jobs skal foregå på fair og lige vilkår, og ikke ved at underbyde danske lønninger, og ved at undergrave arbejdsmiljøet. Hvem andre end fagbevægelsen, skal sørge for at danske lønarbejdere ikke bliver konkurreret ud af deres egne jobs med unfair midler?

”En fagforening er vel en fagforening” hedder en overskrift på en avisannonce fra en af de discountforeninger, der påstår at kunne løse faglige opgaver. Det idiotiske i sådan en påstand kan måske bedst sammenlignes med et udsagn som: ”En bil er vel en bil”. Enhver ved vist at der er forskel på en legetøjsbil og en ægte robust, slidstærk og driftsikker lastbil med anhænger. Men al rimelighed og anstændighed kastes væk i reklamekampen for at trække medlemmer væk fra den seriøse, men selvfølgelig også dyrere, fagbevægelse. Det er nemt at lægge sig i læ af de mange resultater som skabes af den rigtige fagbevægelse. Og så længe det store flertal bakker op om fagbevægelsen, kan de sidste trækkes med, selv om det er en dødvægt. Men der er en balance, som ikke må forskubbes for meget, for en dag risikerer vi at der ikke er nok til at holde lastbilen på vejen.
Det er galt nok, at der er mennesker som blot vil lukrere på andres arbejde. Men det er endnu værre at der er organisationer, der har det som mål at skabe splittelse blandt lønarbejderne.
Den kristelige ”fagbevægelse”, og andre gule splittelsesorganisationer er noget Fanden skabte i vrede en mandag morgen!

Hvis man vil se TV må man betale licens, hvis man vil spille fodbold må man betale kontingent til klubben, og hvis man vil have et godt arbejdsliv og et samfund med velfærd for almindelige mennesker skal man være medlem af en rigtig fagforening.

Derfor...              
Forespørgsel
Her kan du tage kontakt til os
Malernes Fagforening Midtjylland  |   Borgergade 23A  |   8700  Horsens  |   +45 70101910  |   midtjylland@maler.dk